Na vsebino

Varna vadba v nosečnosti

V nosečnosti je prav, da ženska skrbi za svoje zdravje in s tem tudi za zdravje razvijajočega se otroka. Gibanje v času nosečnosti je nujno, razen v primerih, ko zdravnik nosečnici to odsvetuje.
Telesna vadba ugodno vpliva na zdravje nosečnice in ploda, saj ima nosečnica s tem manj bolečin v križu, ohranja zdravo telesno težo, je manj utrujena pri vsakodnevnih opravilih, se bolje počuti, izboljša se njena telesna drža in zmanjša tveganje za poporodno depresijo oziroma druge bolezni.

Program varne vadbe v nosečnosti traja 8 tednov, 2-krat tedensko, skupaj 16 vadb. Nosečnice želimo naučiti zavedanja svojega telesa, aktivacije mišic medeničnega dna in mišice transverzus, kar je osnova za izvajanje večine vaj, ki so predstavljene in se bodo uporabljale na vadbah. Temu sledi izvajanje vaj za moč in vzdržljivost ter raztezanje določenih mišičnih skupin. Poleg vadbe želimo nosečnice tudi podučiti o drugih primernih telesnih aktivnostih med nosečnostjo in o telesni dejavnosti zgodaj po porodu.

KDAJ?
Ob ponedeljkih  od 17.00 – 18.00​ in​ sredah od 9.00-10.00.

KJE?
Ob torkih Center Slovenskih goric (Občina Lenart) ter ob četrtkih v telovadnici DreamGym.​

V primeru lepega vremena, lahko vadbo po predhodnem dogovoru izvajamo tudi na ŠRC Polena.

Obvezne so predhodne prijave na naš​ e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.​ ali pa na telefonski številki:​ 051 329 554

eumzNJIZkz

 


 Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.