Vstop v našo stavbo je mogoč samo po predhodni telefonski najavi na 02 729 18 11 ali telefonski številki ambulante izbranega zdravnika / zobozdravnika. Obveščamo vas, da v času dopustov, torej od junija do konec septembra, splošni zdravniki delajo po spremenjenem delovnem času. Pacienti naj se za za točen delovni čas ambulante obrnejo na sprejem zdravstvenega doma. Paciente obveščamo, da delajo zobozdravstvene ordinacije
 po spremenjenem režimu. V kolikor ste imeli termin pregleda v času razglešene epidemije, vas prosimo, da počakate, da vas POKLIČEMO in vam sporočimo nov termin za pregled. 

Vsi termini so do nadaljnega odpovedani. 
Hvala za razumevanje.

NAVODILA IN OBRAZCI

DOPIS - PRIPOROČILA ZA OBRAVNAVO PACIENTOV V VSEH DEJAVNOSTIH NA PRIMARNEM NIVOJU V FAZI UMIRJANJA EPIDEMIJE

PRIPOROČILA ZA OBRAVNAVO PACIENTOV V VSEH DEJAVNOSTIH NA PRIMARNEM NIVOJU V FAZI UMIRJANJA EPIDEMIJE

VPRAŠALNIK ZA PREVERJANJE ZDRAVSTVENEGA STANJA PACIENTOV PRED OBRAVNAVO V AMBULANTI* (vsa vprašanja se nanašajo tudi na obdobje preteklih 14 dni):

ODJAVNI OBRAZEC POTRJENEGA PRIMERA OKUŽBE S SARS-CoV-2

 

Naši reševalci ZD Lenart na Češkem reševali življenja

18. 06. 26
Ustvarjeno: 26 junij 2018

Mrtvorojeni otrok. Pacient z amputirano desno roko. Množica pijanih, drogiranih na privatni zabavi. Nočno reševanje poškodovane neodzivne kolesarke in opitega gospoda s prerezanimi arterijami na rokah – s takimi težkimi primeri so se srečali naši reševalci Zdravstvenega doma Lenart Tomi Fras, Matic Arnejčič in Jure Šimek,ko so se konec maja udeležili 5-dnevnega mednarodnega tekmovanja na Češkem Rally Rejviz 2018. Na tekmovanju je sodelovalo 88 ekip nujne medicinske pomoči iz vsega sveta – od Kanade, več držav iz EU do Japonske. Idejni oče in pobudnik je bil vodja nujne medicinske pomoči v ZD Lenart mag. Sebastijan Piberl. »Kot prve udeležence so nas zelo toplo sprejeli. Vsi organizatorji, sodniki in skratka celotna ekipa, ki pripravlja to tekmovanje, je bila izjemno gostoljubna in to je bilo ključno za pomiritev in aklimatizacijo tima. Seveda je temu botrovalo tudi spoštovanje do mag. Piberla, ki velja za ikono in spoštovanja vredno osebo na tem tekmovanju – mag. Piberl je namreč vodja sodnikov internacionalnih ekip, BRAVO! Predvsem pa so bile v nas uprte presenečene oči nad našim povsem novim reševalnim vozilom, ki je kar bodel v oči in požel val zanimanja ter pohval,« je povedal reševalec Arnejčič. V tekmovanju so sodelovali tudi gasilci in specialne enote policije. »Zahtevnost akcije »Miško« je podkrepila našo nervozo, počutili smo se kot, da vstopamo v BigBrother! Za prepoznavo naših glasov smo bili ozvočeni, soba v katero smo vstopili pa v celoti obdana s kamerami, katere so služile, da so prisotni psihologi in študentje preučevali naše odzive na stres. Težek primer z mrtvorojenim otrokom, katerega smo morali reanimirati, krvava in prestrašena mati ter oče ki je ves iz sebe in ne ve kaj se dogaja. Pogovor ekipe je potekal v angleškem jeziku. Rešili smo situacijo, ognjeni krst prestali, sledile so nove reševalne akcije,« je prvo akcijo opisal reševalec Tomi Fras. »Naša občutja ob tem neverjetnem tekmovanju in dogodkih so nepopisna, nerazložljiva, enostavno moraš vse to doživeti in občutiti,« je emocije opisal Jure Šimek in nadaljeval: »Občutek pripadnosti, enotnosti, ko se devetdeset reševalnih vozil pelje za en cilj, pozdraviti in se pokazati ljudem, da smo tukaj za njih, da delamo v dobro ljudi in jim pomagamo je tisto kar nam greje srce, motivira, da smo vedno boljši in boljši v dobro ljudi, ki nas potrebujejo.« Reševalci so se z vodjo mag. Piberlom še posebej zahvalili direktorju ZD Lenart Jožefu Krambergerju, ki je že od vsega začetka verjel v njihovo znanje, jih vzpodbujal in brez kančka dvoma zaupal v njih. »Zahvala gre tudi mag. Piberlu, ki je spoznal naš potencial - za nas sta z direktorjem Krambergerjem zmagovalca. Hvala Vama. Rallye Rejviz 2019 nas že nestrpno pričakuje, pokazali bomo še več znanja, še več suverenosti, želje in se spopadli z novimi akcijami in jih razrešili srčno in pogumno,« so soglasno sklenili reševalci ZD Lenart.

Na vrh