Ogledov: 3524

Protikorupcijsko klavzulo je potrebno vključiti v vse pogodbe, katerih vrednost presega 10.000 EUR ter s katero se podpisniki pogobe zavezujejo, da s pogodbo ni obljubljena ali ponujena nedovoljena korist za sklenitev ali pridobitev posla oziroma kakršnokoli drugo dejajnje, s katerim bi bila povzročena škoda organizaciji javnega sektorja ali bi predstavnik organa na ta način pridobil neko nedovoljeno korist. V nasprotnem primeru je pogodba nična.

 

JAVNO ZBIRANJE PONUDB ZA PRODAJO RABLJENEGA REŠEVALNEGA VOZILA

Objava: 17.01.2019

Ogledov: 425
 • Varna vadba v nosečnosti;
 • Sladkorna bolezen tipa 2;
 • Testiranje telesne pripravljenosti za starejše;
 • S sladkorno boleznijo skozi življenje;
 • Individualno svetovanje za opuščanje tveganega/škodljivega pitja alkohola

Povezava do NIJZ, kjer so razširjeni opisi vseh preventivnih programov:

http://www.nijz.si/sl/opis-delavnic-in-svetovanj-za-zdravje

Povezava program SVIT:

http://www.program-svit.si/sl/o-programu-svit/o-programu-svit

Povezava program DORA in ZORA:

https://zora.onko-i.si/;

https://dora.onko-i.si/

Ogledov: 442

TEMELJNE (kratke) DELAVNICE – udeležijo se jih lahko vsi, ki želijo narediti nekaj za sebe, za izboljšanje ali okrepitev zdravja, izvedeti novosti na področju zdravja. BREZ NAPOTNICE!

Med temeljne delavnice spadajo:

 • ZDRAVO ŽIVIM

1x obisk v trajanju 90 minut
Brez napotnice
Seznanili se boste s srčno žilnimi in drugimi kroničnimi bolezni. Dobili dodatno motivacijo in strokovno podporo za začetek spremembe življenjskega sloga in vključitev v preostali preventivni program v CKZ.

 • DEJAVNIKI TVEGANJA

1X obisk v trajanju 90 minut

Brez napotnice
Seznanili se boste s najpogostejšimi dejavniki tveganja na vaše zdravje, to so visok krvni tlak, visok krvni sladkor in povišane maščobe v krvi. Predstavili vam bomo kaj lahko naredite za svoje zdravje, da bodo ti dejavniki tveganja v mejah normale.

 

 • TEHNIKE SPROŠČANJA

1X obisk v trajanju 90 min
Brez napotnice
Na delavnici vam bomo predstavili različne tehnike s katerimi lahko sprostite svoje telo in misli. Praktično vam bomo predstavili dihalne tehnike, progresivno – mišično relaksacijo, tehniko vizualizacije.

 

 • ALI SEM FIT

1X obisk v trajanju do 120 minut
Brez napotnice
Izvajanje preizkusa zmogljivosti, vzdržljivosti v hoji na 2 km. Sočasno poteka tudi prilagojena delavnica za fizično majn aktivne ali zdravstveno nezmožne opravljati test hoje na 2 km.
Vsak udeleženec dobi individualno interpretirane rezultate.

Ogledov: 474

POGLOBLJENE (dolge)  DELAVNICE – udeležijo se jih lahko vsi, ki so napoteni iz preventivne – referenčne ambulante ali od družinskega zdravnika.

SVETOVALNICA ZA ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

 • ZDRAVO JEM

4 skupinska srečanja in 2 individualni obravnavi od 90 do 120 min

Z NAPOTNICO

Srečanja potekajo 1 x tedensko po v naprej določenem razporedu.

S pomočjo dietetika in dipl. m. s. se oceni prehranske navade posameznika in določi smernice za naprej. Predstavi se mu načrt sprememb in vključevanje le teh v vsakdanjik, sestavijo se jedilniki s pomočjo prehranske piramide.

 

 • GIBAM SE

14 skupinskih srečanj in 2 individualni obravnavi od 60 do 120 minut

Z NAPOTNICO

Delavnica oz. vadbe se izvajajo pod vodstvom dipl. fizioterapevtke v telovadnici ali CSG (Center Slovenskih Goric). Vadbe potekajo 1 x tedensko.

Osvojili boste načela varne in učinkovite vadbe, poiskali bomo ovire za telesno nedejavnost in jih poskušali s skupnimi močni odpraviti. Nudili vam bomo psihično podporo in poiskali pravi način za vzdrževanje telesne dejavnosti tudi po končanju programa. Zagotovljen je tudi individualni pristop do vsakega udeleženca.

 

 • ZDRAVO HUJŠANJE

18 skupinskih srečanj v trajanju od 90 do 120 min

Z NAPOTNICO

Srečanja potekajo 2x tedensko ( predavanja in telovadba).

Skozi delavnico vam bomo pomagali pri spremembi prehranjevalnih navad. Ocenili bomo vaš življenjski slog in poskušali doseči cilj izgubiti 5 – 15 % telesne mase. Obvezna v delavnici je 1 x tedensko telesna vadba, 2x test hoje. Skozi delavnico bomo skupaj skušali spremeniti gibalne navade posameznika, nudili psihično podporo.

 

SVETOVALNICA ZA DUŠEVNO ZDRAVJE

 • SPOPRIJEMANJE S STRESOM

4 srečanja po 90 minut

BREZ NAPOTNICE

Delavnica se izvaja 1 x tedensko.

Skozi delavnico vas bomo naučili kako živeti s stresom, kako ga prepoznati in obvladovati.

 

 • PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU S TESNOBO

4 srečanja po 90 minut in 1 individualno srečanje

Z NAPOTNICO

Delavnica poteka 1 x tedensko.

Skozi delavnico bomo spoznali razloge za razvoj anksioznih motenj, poiskali možnosti za samopomoč, osvojili načine, da se preprečijo ponovitve in s tem podali vodila za kakovostnejše življenje.

 

 • PODPORA PRI SPOPRIJEMANJU Z DEPRESIJO

4 srečanja po 90 minut

Z NAPOTNICO

Delavnica poteka 1 x tedensko.

Na delavnici se boste naučili kaj lahko sami storite za svoje zdravje, spregovorili o svojih težavah, izmenjali izkušnje in se medsebojno podpirali.

S seboj lahko pripeljete tudi svojce.

Delavnica temelji na SVETOVANJU ne  ZDRAVLJENJU!

 

SVETOVALNICA ZA TVEGANA VEDENJA

 

 • SKUPINSKO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA

6 srečanj po 45 minut

BREZ NAPOTNICE

Delavnica poteka 1 x tedensko.

V delavnici vam bomo predstavili načine s katerimi lahko zmanjšate število pokajenih cigaret. Svetovali vam bomo kako se pripraviti na opustitev kajenja, kako določiti prvi dan brez cigarete, kako nadzirati telesno težo po prenehanju kajenja, kako premagati stres in kako ostati nekadilec.

 

 • INDIVIDUALNO SVETOVANJE ZA OPUŠČANJE KAJENJA

5 srečanj od 15 do 30 minut

BREZ NAPOTNICE

Srečanja potekajo 1 x tedensko.

V delavnici vam bomo predstavili načine s katerimi lahko zmanjšate število pokajenih cigaret. Svetovali vam bomo kako se pripraviti na opustitev kajenja, kako določiti prvi dan brez cigarete, kako nadzirati telesno težo po prenehanju kajenja, kako premagati stres in kako ostati nekadilec.

 

PROGRAM SVIT

Svit je preventivni zdravstveni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb ter raka na debelem črevesu in danki. Namenjen je odkrivanju prikrite krvavitve v blatu vsaki dve leti pri moških in ženskah od 50 do 74 let, z urejenim osnovnim zdravstvenim zavarovanjem.

Program Svit poteka  pod okriljem Ministrstva za zdravje Republike Slovenije. Nosilec programa je Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Svitov kotiček najdete v prostorih Zdravstvenega doma Lenart v avli pri vhodu 1. vsaki 1.petek v mesecu med 7.00 in 9.00.

V Zdravstvenem domu Lenart s pomočjo sodelavcev prav tako izvajamo preventivne programe DORA in ZORA, zobozdravstveno vzgojo in vzgojo za zdravje predšolskih in šolskih otrok.

VLJUDNO VABLJENI, da se nam pridružite na preventivnih delavnicah, saj bomo tako s skupnimi močmi poskusili izboljšati vaše zdravje in s tem vplivali na kakovost vašega nadaljnjega življenja!

 

 

Ogledov: 411

CENTER ZA KREPITEV ZDRAVJA (CKZ) ZDRAVSTVENI DOM LENART

V programe CKZ se lahko vključijo odrasli po preventivnem pregledu v referenčni ambulanti, po napotitvi družinskega zdravnika, na željo uporabnika pa tudi sami v določene delavnice (glej opis delavnic). Naročite se lahko telefonsko, preko elektronske pošte ali osebno.

Delavnice se izvajajo brezplačno!

Na vrh